Oost-Souburg

Het dorp Oost-Souburg

Oost-Souburg kenmerkt zich als een gezellig dorp met een actieve kern waarin meerdere evenementen plaatsvinden en er een hoog niveau van voorzieningen aanwezig is. Zo wordt er jaarlijks tweemaal de Karolingenmarkt georganiseerd, is het Zeeuwse Ringrijden niet weg te denken uit Oost-Souburg en zijn ook lokale rommelmarkten en het organiseren van kinderactiviteiten een begrip geworden. Wonen in Oost-Souburg staat voor gezelligheid, goed sociaal contact, maar vooral ook voor veilig en prettig wonen in ruim opgezette kindvriendelijke buurten met veel groen in de openbare ruimten.

Zeeuwse Ringrijden en Karolingenmarkt

Voorzieningen op het dorp

Oost-Souburg is geheel zelfvoorzienend. Zo beschikt het dorp over 2 grotere supermarkten (Jumbo en Aldi) en bevinden zich in de kern van het centrum de winkelstraten Kanaalstraat en de Paspoortstraat. In deze winkelstraten is het gezellig winkelen binnen een groot en divers aanbod van winkels, waaronder een Kruidvat, Primera, twee bakkers en meerdere kledingwinkels.

Ook zijn een aantal sportverenigingen zeer actief op het dorp, waaronder de voetbalvereniging RCS, Tennisclub TC Souburg, judoschool Geelhoed en korfbalvereniging KV Fortis. Speeltuin ‘De Souburgt’ is niet te missen, welke overigens elk jaar meerdere evenementen voor kinderen organiseert.

De verbinding van Oost-Souburg met Vlissingen en Middelburg is ideaal. Door de geringe afstand bevinden beide steden zich op loop- en fietsafstand. De verbinding met de A58 zorgt voor een goede ontsluiting buiten Zeeland. Oost-Souburg beschikt echter ook over een eigen treinstation, vanwaar u eenvoudig steden zoals Amsterdam en Rotterdam kunt bereiken. Kortom, Dorps wonen met alle stedelijke voorzieningen om de hoek.

Souburg Noord Oost-Souburg

Souburg Noord Oost-Souburg

Time

Reistijd Arrow

Close

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand


Arrow

Filters:

Filters wissen Filters wissen

Karakteristiek voor Oost-Souburg

In de opzet van Souburg Noord zijn de karakteristieken van het Oude Souburg en de landschappelijke kenmerken gebruikt. Dit komt tot uitdrukking in het schijnbaar willekeurig verloop van smalle straatjes en het wonen aan pleinen. Op de pleinen en andere plaatsen in de wijk is ruimte om te parkeren, te spelen en elkaar te ontmoeten. Grasvelden worden omzoomd met lage Zeeuwse hagen en vrij uitgroeiende laanbomen. De straten en pleinen worden uitgevoerd in gebakken klinkers die goed aansluiten bij de karakteristiek van Oost-Souburg. De straatverlichting krijgt armaturen die de dorpse sfeer versterken. De nieuwe school met de sportzaal op de hoek van de Lekstraat en de Middelburgsestraat vorm een markante entree van de 1ste fase van de wijk. Door deze ligging is de school ook goed bereikbaar voor de overige wijken aan de noordzijde van Oost-Souburg.

Ruimte voor water en groen

Souburg Noord is momenteel een agrarisch gebied met een open karakter. De vormgeving van de nieuwe dorpsrand krijgt daarom extra aandacht. Door de wijk lopen enkele groene zones en zichtlijnen die een relatie leggen naar het open agrarische landschap. In de overgangszone van de nieuwe uitbreiding naar het landschap is slecht beperkte bebouwing opgenomen. Hier is vooral ruimte voor water en groen. Ten noorden van de waterpartij ontstaat een uitloopgebied dat gekenmerkt wordt door een natuurlijke ontwikkeling. Hier worden slechts een graspad en enkele trapveldjes kort gemaaid in het ruige gras.

Wilt u wonen in Oost-Souburg?

Schrijf u nu in als belangstellende en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkeling van Souburg Noord!

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Souburg Noord, natuurlijk wonen”

Contactpersonen Souburg Noord

Ben de Weerd
Makelaar

Ben de Weerd